Skip to content Skip to footer

Calvo Femenies, Josep Antoni

És professor d’institut. Ha fet feina a diversos centres de Menorca i Mallorca. Actualment fa classes a l’IES Marratxí. Ha publicat els poemaris Els viaranys de l’oblit (Centre Cultural Capaltard, 1998), El paradís del desig (El Gall Editor, 2003) i Tendència al caos (Edicions Can Sifre, 2007). A més a més, també ha escampat alguns poemes i contes en diversos llibres: Poetes de Mallorca per la llengua (Documenta Balear, 1999) i A Marratxí escrit: recull de joves escriptors (Ajuntament de Marratxí, 2000). D’altra banda, participà al Primer encontre de poetes mallorquins (1996), organitzat pel Centre Cultural Capaltard, que donà com a resultat un llibre amb el mateix títol, on s’inclogué un poema seu. A més a més, va formar part de l’equip d’il·lustradors del llibre Per a tu (emocions i sentiments) (El Camí de la Lluna, 2000) de Biel Massot i Muntaner; participà en l’exposició col·lectiva que es va fer arran de la presentació d’aquest llibre a s’Escorxador de Marratxí (desembre de 2000). A partir de l’any 2005 començà a fer provatures en el món de la literatura infantil; arran d’aquesta nova curolla ha participat a la II i a la III edició del certamen Contes per anar a dormir. S’inclogué el conte “N’Aina i els colors d’una nit d’hivern” a la II edició (2006) i “N’Aina i el misteri de la mòmia de Lisboa”, a la III (2007). Aquests llibres han estat editats per l’Ajuntament de Pollença.
D’altra banda, ha estat el fundador i editor, juntament amb Catalina Bestard, de les revistes literàries S’Esqueix (octubre 1990-febrer 1992) i Vetlada Poètica (maig 1992-gener 1995). Relacionat amb la literatura ha publicat poemes, articles, contes i crítiques literàries a diverses revistes culturals (com Mallorca Universal o S’Esclop) i de Premsa Forana. De de l’any 2006 col·labora al suplement cultural L’Espira del Diari de Balears.
Cal destacar la intensa tasca periodística que ha duit a terme a la revista Pòrtula (Informatiu de Marratxí) des de l’any 1992, de la qual és membre del Consell Editorial.