Warning: Undefined array key "pagename" in /srv/vhost/elgalleditor.com/home/html/wp-content/plugins/wwpformcontact/wwpformcontact.php on line 326
Lobo Antunes, António – El Gall Editor
Skip to content Skip to footer

Lobo Antunes, António

(Lisboa, 1942). Abans de dedicar-se a la literatura i el periodisme, va estudiar medicina i es va especialitzar en psiquiatria.
Com a metge militar es va enrolar a la guerra d’independència d’Angola durant 17 mesos i l’experiència vital d’aquest període va marcar la seva posterior trajectòria.
Aquestes vivències ocupen gran part de les seves novel·les que recorren sempre a temes com la mort, crueltats humanes, la dictadura, un Portugal ferotgement colpejat o la baixada als inferns de la consciència.
Ha estat guardonat amb diversos premis com el Premi de Literatura Juan Rulfo, el Gran Premi de Novel·la de l’Associació Portuguesa d’Escriptors, el Premi Rosalía de Castro del PEN Club Gallec, el Premi de Literatura Europea de l’Estat Austríac i el Premi de la Unió Llatina d’Escriptors. Així mateix, ha estat proposat diverses vegades pel Premi Nobel de literatura.
Radical, agressiu i transgressor Lobo Antunes ha aconseguit una difusió a nivell mundial i és considerat per molts crítics com un dels escriptors vius més importants, amb independència de l’idioma amb què escrigui.